Историята на Дерони датира от 1991 г., а днес, 29 години по-късно, компанията е една от водещите в България - лидер в производството на консервирани храни, оперираща в повече от 18 страни по света.

 

Дерони е име на древно тракийско племе. Населявало е земите в южната част на територията на България през VI - V век преди Христа. Известно е, че племето Дерони е секло първите монети по нашите земи през VI - V век преди Христа в номинал Декадрахми и с тегло около 40 грама. Монетите са гравирани с надпис ΔΕΡΡΟΝΙΚΟΝ.

 

От едната страна на монетата е изобразен знак, съставен от три човешки крака на бог Силен, завършващи с конски копита, наречен Триксел. Той символизира движението, развитието и стабилността. Днес трикселът представлява официалното лого на фирма Дерони.

От другата страна на монетата е бог Хермес с колесница, теглена от два вола. Над колесницата е изобразен слънчев кръг, който символизира слънцето и вселената. Тази страна на монетата е избрана за търговско лого на Дерони.

Компания Дерони притежава 3 производствени предприятия в градовете Стара Загора и Хасково с 14 технологични линии за производство на разнообразни групи продукти, както и завод за отглеждане на разсад.

 

Суровините за производството се отглеждат в едни от големите зеленчукови градини в България „Градините на Дерони“, разположени върху 3020 дка дренирани капково-поливни площи в Горнотракийската низина (в землището на село Богомилово). Всяка година в Градините на Дерони се отглеждат над 8 милиона зеленчукови растения: червени и зелени чушки, домати, патладжани, краставички, чери домати и др.

 

Напълно затвореният производствен процес, започващ от малките семенца, позволява да се отглеждат натурално вкусни зеленчуци, което води до вкусни и питателни продукти по рафтовете.

 

Поставили сме си благородна кауза - да произвеждаме разнообразие от натурално вкусни продукти с качество, което да удовлетвори нуждите на нашите любими потребители - едросмляна лютеница, домашна лютеница по технология, възпроизвеждаща домашното производство, финосмляна лютеница, айвар, кетчуп, паста сосове без добавена захар, паста сосове, пица сосове,  специални сосове за месо, барбекю и грил сосове, традиционни сосове, класически сосове, дресинг сосове, соеви сосове, чили сосове, песто, паста, зеленчукови консерви, готови за консумация зеленчукови ястия.

ПОСТАВИЛИ СМЕ СИ БЛАГОРОДНА КАУЗА

Да произвеждаме натурално вкусни продукти с качество, което да удовлетвори нуждите на нашите любими потребители. Поради тази причина създадохме Градините на Дерони.

ПЪЛНО РАЗВИТИЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОВИ РАСТЕНИЯ

За да постигнем висококачествено производство, ние изградихме наши собствени оранжерии, в които отглеждаме различни зеленчукови растения - чушки, домати, патладжани, с внедрена софтуерна система за наблюдение на влажността, температурата и водата.

 

Под постоянната грижа на екип от професионални агрономи се отглеждат различни зеленчукови разсади. Специално създаден софтуер следи влажността и температурата на въздуха в оранжериите. Необходимото количество вода се подава на час - двойно филтрирана и пречистена.

ИНОВАЦИЯ В ОТГЛЕЖДАНЕТО НА НАШИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Градините на Дерони са разположени в слънчевата Горнотракийска низина на Южна България. В тях се произвеждат зеленчуци вече 15 години. За да отглеждаме натурално вкусни зеленчуци, ние приложихме иновативен и РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТОД.

 

Първо оздравяваме земята: чрез засяване на точно определени видове зеленопокривни растения. Тяхната задача е да изчистят земята от плевели, болестотворни микроорганизми и да я обогатят с органична био зелена маса. След това дренирахме всички полета от 3020 дка, така че при проливни дъждове, водата веднага се оттича и не се задържа на повърхността. По този начин запазваме земята здрава и плодородна без да се развиват болестотворни микроорганизми.

ОТГОВОРНОСТ КЪМ ПРИРОДАТА,

ГРИЖА ЗА ВСЕКИ ЗЕЛЕНЧУК

През лятото поливаме зеленчуците с бистра, филтрирана вода, за да сме сигурни, че сме отгледали истински натурални зеленчуци. Вече здравата и плодородна земя ни се отблагодарява с богата реколта от здрави и вкусни зеленчуци. Червени и зелени чушки, домати, патладжани, краставички - необходими за нашето производство.

 

През лятото и есента берем узрелите зеленчуци и часове след това ги гриловаме и произвеждаме във фабриките на Дерони. През сезона всеки ден берем до 60-70 тона от посочените зеленчуци.

След като сме осигурили най-важното за производството – суровините, т.е. зеленчуците от Градините на Дерони, сме построили 3 производствени фабрики с 14 технологични линии. По този начин изпълняваме поставената си цел да произвеждаме разнообразни групи продукти, както и лютеници и айвари, създадени по технология, възпроизвеждаща домашното производство на лютеница и айвар. Към всяка фабрика има съвременна лаборатория за непрекъснат контрол на производствените процеси. По време на производството се извършва и пълен запис на всеки процес. Извършват се и международни одити.

 

Трите фабрики са сертифицирани по всички необходими европейски стандарти. Всичко това ни дава възможност да произвеждаме продукти със заложено качество без консерванти. Крайните резултати са натурално вкусни продукти с качество, което се изисква от нашите лоялни потребители. За да е възможно всичко това се грижат дългогодишни екипи от технолози и специалисти.